Δραμοινογνωσία 2023: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο.

Η 8η Δραμοινογνωσία, που προσφέρει από την προηγούμενη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή ιδιαίτερες εκδηλώσεις οίνου, γεύσεων και ήχων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα. «Η Δραμοινογνωσία έχει ως στόχο να καταστήσει τη Δράμα πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού, εδώ έχουμε έναν ευλογημένο τόπο, βρισκόμαστε μάλιστα σε ένα από τα εξαιρετικά οινοποιεία όχι μόνο της Δράμας αλλά και της Ελλάδας και παγκοσμίως, το κτήμα του Κώστα Λαζαρίδη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Λαζαρίδης, δ/νων σύμβουλος «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη» τόνισε πως ήταν το μακρινό 1979 όταν φυτεύτηκε ο πρώτος σύγχρονος γραμμικός αμπελώνας της περιοχής από τον πατέρα του. «Η δουλειά, που έγινε στην περιοχή και από μας αλλά και από τους υπόλοιπους συναδέρφους ήταν να επενδύσουμε πολύ σοβαρά στους αμπελώνες πρωταρχικά αλλά και στα οινοποιεία της περιοχής, που είναι όλα σύγχρονα όπως και ο κόπος, το μεράκι και η σκληρή δουλειά ανταποδόθηκε ουσιαστικά από τις διακρίσεις και την αναγνώριση, που έχουν τα προϊόντα μας σε χώρες του εξωτερικού. Σήμερα εξάγουμε σε πάνω από 25 χώρες τα προϊόντα μας σε όλες τις ηπείρους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γερ.Λαζαρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος