Δράμα δίχως τέλος στην Τουρκία-Κλειστά επ’ αόριστον τα σχολεία στους δέκα πληγέντες νομούς

Το δράμα δεν έχει τέλος στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, που ισοπέδωσε τις πόλεις και στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ παράλληλα όσοι επιβίωσαν έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο Βύρων Ματαράγκας, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών-κοινωνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο ΜπαχτσέΣεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Τραγική. Και θα είναι για πολύ καιρό. Πριν λίγη ώρα, ο υπουργός Παιδείας μίλησε στα κανάλια και ανακάλεσε προηγούμενη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία τα σχολεία στους δέκα πληγέντες νομούς θα άνοιγαν 1η Μαρτίου, ‘’βλέποντας και κάνοντας’’ είπε τώρα. Όσοι μπορούν, όσοι έχουν συγγενείς ή κάποιο αποκούμπι εκτός των δέκα νομών, πηγαίνουν εκεί. Σημαντικό είναι ότι και οι τουρκικές αερογραμμές και η ιδιωτική εταιρεία Pegasus δίνουν δωρεάν εισιτήρια σε όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς τους δέκα αυτούς νομούς. Έχουν συγγενείς, έχουν σπίτια», τόνισε ο Β.Ματαράγκας συγκλονισμένος από τα όσα βιώνει η χώρα, στην οποία ζει και εργάζεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος