Δράμα: Διήμερες εκδηλώσεις της ΕΓΔ για την Βία κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών η Ένωση Γυναικών Δράμας υλοποιεί διήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ευαγγελία Ιωσηφίδου, ψυχολόγος της Ένωσης Κυριών Δράμας.
Σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το δημαρχείο Δράμας. Στην πορεία συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σπουδαστές, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μαύρα ρούχα, ενώ στο στόμα είχαν μια συμβολική κόκκινη ταινία, στη μνήμη των θυμάτων. Ταυτόχρονα οι μαθητές μοίραζαν πορτοκαλί κορδελάκια στον κόσμο. Η πορεία κατέληξε στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας θα παρουσιαστούν βίντεο και εισηγήσεις από μαθήτριες/ες και καθηγήτριες/ες.
Συνδιοργανωτές: Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας, Δήμος Δράμας, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 1ο Επαγγελματικο Λύκειο Δράμας.
Συμμετέχουν: Δημόσιο ΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Λύκειο Καλαμπακίου, 3ο και 4ο Λύκειο Δράμας, Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομα Δήμου Δράμας.

Η ενασχόληση της Ένωσης Γυναικών Δράμας με το θέμα της Βίας κατά των Γυναικών υπάρχει από τη δημιουργία της, πρόσθεσε η κα Ιωσηφίδου. Το 1995 αγοράστηκε και αναπαλαιώθηκε στην καρδιά της πόλης ένα τριώροφο κτίριο, «Το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας» με πολυμορφικό χαρακτήρα και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Ο ξενώνας του διαθέτει δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα για την φιλοξενία άγαμων μητέρων, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Επίσης από τις αρχές του 2014 φιλοξενούνται άστεγοι Δραμινοί, καθώς και φοιτήτριες απόρων οικογενειών, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Τ. Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος