Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πρόταση της εισαγγελέως να κηρυχθούν ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Πυρά σε βάρος των τεχνικών συμβούλων που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη, εξαπέλυσε στη δεύτερη μέρα της αγόρευσής της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε ότι το δικαστήριο πρέπει να δεχτεί την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση που καταλήγει ότι ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε από τραύματα στα πόδια και στο κεφάλι

“Οφείλει το δικαστήριο να ασπαστεί την άποψη της ιατροδικαστή. Αποτυπώνει την έννοια του κοινού ανθρωποκτόνου δόλου. Ότι ο καθένας από τους εννέα κατηγορούμενους, με τη συνδρομή των δύο και τις οδηγίες και εντολές του πρώτου, τέλεσαν ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας”, όπως είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, ανέφερε: «Η εισαγγελέας είναι στο μέτρο των πραγματικών περιστατικών και της δράσης των κατηγορουμένων. Αν αυτό χαρακτηρίζεται καταπέλτης, θα σας πω ότι είναι σύμφωνη με τη δράση καθενός κατηγορουμένου ξεχωριστά».

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα εξαπέλυσε επίθεση για τη στάση των τριών τεχνικών συμβούλων. Μίλησε για σφάλματα και για συμπεράσματα που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα, ενώ στάθηκε στην άποψη της ιατροδικαστή που μίλησε για ατύχημα.

«Είναι τερατούργημα του ανθρώπινου μυαλού. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να εκστομίσει κάτι τέτοιο; Όταν χαρακτηρίζει ανενδοίαστα φασαρία την επίθεση θανάτου τί να πω; Η κατάθεση της ξεπέρασε κάθε φαντασία», όπως ανέφερε.

Η εισαγγελέας ήταν συγκλονιστική για τη θέση του κολλητού του Άλκη, που έμεινε μέχρι τέλους δίπλα του. «Ήταν αυτός που είδε τον Άλκη να ξεψυχάει. Αυτός που τον αγκάλιασε. Και ήθελε δικαίωση. Δεν τον νοιάζει ο εαυτός του. Το μυαλό και η ψυχή του έχει κολλήσει στον Άλκη».

Ο Γαβριήλ Κερμανίδης, συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε : «Η λογική μέχρι στιγμής της πρότασης της κ.εισαγγελέως είναι ότι έχουμε 12 δολοφόνους, 12 υποψήφιους για ισόβια, κάτι το οποίο προφανώς η δική μας θέση αρνείται κατηγορηματικά».

Η εισαγγελέας ανέλυσε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι οργανωμένοι οπαδοί. Και ανέφερε κάθε έλεγχο και σύλληψη που έκανε η αστυνομία για τον καθένα στο παρελθόν. Τον πρώτο κατηγορούμενο χαρακτήρισε ως αρχηγό και όπως είπε κατηύθυνε την επίθεση και διεφάνη ότι θα προτείνει να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα. Για τον δεύτερο, τόνισε ότι ήταν κατασκευασμένη η απολογία του και όπως είπε, «ήταν τερατώδης η προσπάθειά του να μας πείσει για το ψέμα του, υποτιμά τη νοημοσύνη μας, αυτή η ομολογία είναι παρωδία».

Η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε για σήμερα, αργά το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο με την πρόταση της εισαγγελέως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος