Δημοσιογράφοι θυμούνται ευτράπελα και χαρακτηριστικές στιγμές από βουλευτικές εκλογές παλαιών ετών

Οι κύριοι Στράτος Σιμιτζής και Φαίδων Γιαγκιόζης θυμούνται δημοσιογραφικές στιγμές και ευτράπελα από τις βουλευτικές εκλογές παλαιών προηγούμενων ετών. Ο κ. Σημιτζής θυμάται κάποιες εκλογές με προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία θα μιλούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,  και το περίφημο “όσοι αγαπάτε τον Καραμανλή στη θάλασσα”, του Νίκου Ζαρντινίδη. Ακόμη, όπως επισήμαναν, οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική, αντιμετωπίζονταν με προκατάληψη, κάτι που δεν ισχύει σήμερα.

Ο Φαίδων Γιαγκιόζης δημοσιογραφεί από το 1958. Κατά καιρούς διετέλεσε διευθυντής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και των γραφείων στη Θεσσαλονίκη των αθηναϊκών εφημερίδων “Ναυτεμπορική”, “Βραδυνή”, “Ελεύθερος Κόσμος”, “Εστία”, “Μεσημβρινή”, “Απογευματινή”, “Ακρόπολις” και στις τοπικές εφημερίδες “Ελληνικός Βορράς”, “Θεσσαλονίκη”. 
Συνεργάσθηκε με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ταξίδεψε για δημοσιογραφικές αποστολές σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.  

Ο Στράτος Σιμιτζής εισήλθε στην οικογένεια του τύπου το 1961, όταν παντρεύτηκε την ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας “Ελληνικός Βορράς” Τέσα Λεβαντή. Ως συνιδιοκτήτης-διευθυντής του “Ελληνικού Βορρά” εισήγαγε στον ελληνικό ημερήσιο τύπο τη φωτοσύνθεση και την εκτύπωση offset.

Και οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης, με πολυετή εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις, αναλύουν τις εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι. Θυμούνται τις μεγαλειώδεις προεκλογικές συγκεντρώσεις, προηγούμενων ετών, με “γαλάζια” και “πράσινα” καφενεία, τα γνωστά ρουσφέτια, ωστόσο, όπως λένε, αυτά έχουν ξεπεραστεί σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος