Δήμος Καλαμαριάς: Ζητά την ένταξη του θαλάσσιου μετώπου στο ειδικό χωρικό σχέδιο ανάπλασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την ένταξη του θαλάσσιου μετώπου στο ειδικό χωρικό σχέδιο ανάπλασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά με δηλώσεις στην ΕΡΤ3 η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου καθώς σύμφωνα με την ίδια αυτό δεν έχει συμβεί.

«Ο δήμος Καλαμαριάς, δηλαδή η περιοχή από το Καραμπουρνάκι μέχρι τη Σχολή Δικαστών στην ουσία εξαιρείται από το χωρικό σχέδιο του Θερμαϊκού Κόλπου, που εκπονεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πέραν αυτού, υπάρχει εξαιρετική ακτή, αστική ακτή από τις καλύτερες στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εγκατάλειψη, νομίζω ότι η βρωμιά, η εικόνα μιλά από μόνη της και υπάρχουν ερείπια παντού», τονίζει η δήμαρχος.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητά θεσμικό συνομιλητή καθώς στο παράλιο μέτωπο δεν έχει κυριότητα και δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης ενώ η Χρύσα Αράπογλου περιγράφει επίσης την πρόταση ανάπλασης του δήμου Καλαμαριάς.

«Ζητάμε συνομιλητή, με ποιον πρέπει να κουβεντιάσουμε διότι ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από αυτή τη μεγάλη ακτή δεν ανήκει στον δήμο Καλαμαριάς. Άρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε, δεν μπορούμε να ζητήσουμε αναπλάσεις γιατί δεν είναι δικά μας. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί», επισημαίνει.

«Η συνέχιση των ποδηλατικών διαδρομών, των περιπατητικών διαδρομών κι αυτό, το οποίο λέμε ένα πέταλο πρασίνου στην παραλία της Καλαμαριάς, που να φτάνει μέχρι τη Σχολή Δικαστών και να ανεβαίνει μέσω της περιφερειακής τάφρου μέχρι τον Φοίνικα. Απλά σχέδια, σχέδια διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα, που να μπορούν να τα αξιοποιούν και να τα χαίρονται οι πολίτες», προσθέτει.

Στο παράκτιο μέτωπο ο Δήμος Καλαμαριάς θέλει να τιμήσει την μνήμη των Ελλήνων προσφύγων στα ιστορικά απολυμαντήρια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος