Δημογραφικό στην Ελλάδα: Υπογονιμότητα, υπογεννητικότητα και μία χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ

 Η σημαντική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού, δημιουργεί ένα σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, οδηγώντας σε μείωση του πληθυσμού, γήρανση και επιπτώσεις στην οικονομία και το σύστημα πρόνοιας, με κύριες αιτίες την οικονομική κρίση, την έλλειψη στήριξης οικογένειας, την ανεργία και τη μετανάστευση νέων. 

Για το φλέγον ζήτημα του δημογραφικού και της μείωσης των γεννήσεων, μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3, ο κ. Kωνσταντίνος Πάντος, Μαιευτήρας, γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Όπως συμβούλευσε, τα ζευγάρια, εφόσον θέλουν να αποκτήσουν παιδί, δεν πρέπει να αφήνουν τα χρόνια να περνάνε και είναι καλό να κάνουν έγκαιρα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ημερίδα με θέμα “Υπογονιμότητα-Υπογεννητικότητα- Δημογραφικό”, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Χηλής 12), σε συνεργασία με φορείς, όπως η Κοινωνική Παιδιατρική Β. Ελλάδος, εστιάζοντας στις προκλήσεις της υπογεννητικότητας. 

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος