Ολοκληρώθηκαν χθες οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Οι συνήγοροι επιχείρησαν να αντικρούσουν την εισαγγελική πρόταση και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Πέμπτη. Όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν πάλι συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη
Ύστερα από 47 δικασίμους στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 με τραγικό θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό έφτασε στο τέλος της.
«Η διαδικασία πήγε όπως την περιμέναμε, ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα κυρίως για την οικογένεια του Άλκη. Ακούσαμε κωμικοτραγικούς ισχυρισμούς από την πλευρά της υπεράσπισης», όπως ανέφερε ο Ιωάννης Πουλτσίδης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.
“Ήταν μία αναλυτική διαδικασία, θεωρώ ότι είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε δίκαιη κρίση η πίεση δεν θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση της δικανικής πεποίθησης των δικαστών”, δήλωσε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης.
Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των δώδεκα νεαρών που συνελήφθησαν για τον θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μόνον ένας δέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον 19χρονο.
Στο κλείσιμο της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε όλους τους κατηγορούμενους να τοποθετηθούν. Όλοι τους ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και των δύο τραυματιών.
«Ζήτω συγγνώμη για ότι έγινε. Λυπάμαι πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε αυτό», ανέφερε ο ένατος κατηγορούμενος.
Τον δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του την προσεχή Πέμπτη και αναμένεται να ληφθούν ισχυρά μέτρα από την αστυνομία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος