Δίκη Άλκη Καμπανού-Διασώστης ΕΚΑΒ: Το τραύμα στον γλουτό του φίλου του ήταν “χτύπημα φυλακόβιων”

Συνεχίστηκε 13η ημέρα σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου, στο Μικτό Ορκωτό δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τις καταθέσεις τεσσάρων διασωστών του ΕΚΑΒ, από τα πληρώματα δύο ασθενοφόρων. Οι δύο ήταν που βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος τον Άλκη, κατάχλωμο και χωρίς σφυγμό. “Ήταν ήδη νεκρός”, τόνισαν χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκαν οι καταθέσεις των δύο άλλων διασωστών του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν στο πρώτο ασθενοφόρο και περιέθαλψαν τον φίλο του Άλκη, ο οποίος έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα στον γλουτό, έκτασης 10-15 εκατοστών. Ο ίδιος είχε δέσει το τραύμα με μία μπλούζα για να σταματήσει την αιμορραγία. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η κατάθεση του οδηγού του πρώτου ασθενοφόρου, ο οποίος έκανε λόγο για “χτύπημα φυλακόβιων”, ενώ εκτίμησε ότι το έκαναν για να σημαδέψουν το ένα από τα θύματα , χωρίς να έχουν την πρόθεση να το σκοτώσουν. «Ήταν ένα τραύμα για να δείξει ότι “σ’ έχω”. “Να σε μαρκάρω, για να με θυμάσαι”. Είναι σημάδι της φυλακής. Περιλαμβάνει συμβολισμό. Είναι προσωπική κρίση. Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο νεαρός στους διασώστες, όταν τον συνάντησαν αιμόφυρτο: “Ήρθαν από το πουθενά κάποιοι, μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε και μας επιτέθηκαν”. Στη συνέχεια, ο φίλος του Άλκη, ο οποίος θα καταθέσει αύριο, απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

   Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση νέων μαρτύρων. Στον κατάλογο αυτών που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι ένας ακόμη φίλους του Άλκη που πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

   Στο μεταξύ, τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να γίνει στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου η τελετή μετονομασίας της οδού Θ. Γαζή σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού. Η απόφαση μετονομασίας ελήφθη πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα για να τιμηθεί η μνήμη του άτυχου φοιτητή.

Ήταν 1 Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο Άλκης δέχτηκε την άγρια δολοφονική επίθεση, ενώ καθόταν μαζί με φίλους του στα σκαλιά πολυκατοικίας επί της οδού Θ. Γαζή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος