Δίκη Άλκη Καμπανού: Αύριο η συνέχεια της αγόρευσης της εισαγγελέως

Τις ευθύνες του κάθε κατηγορουμένου στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεχωριστά σκιαγράφησε η εισαγγελέας στο πρώτο μέρος της πρότασής της που ξεκίνησε χθες να αναπτύσσει και θα συνεχίσει αύριο. Έβγαλε δύο κατηγορούμενους από το κάδρο της δολοφονίας του 19χρονου ενώ ήταν καταπέλτης για τις ευθύνες όλων.

Καρέ καρέ τις ευθύνες καθενός από τους δώδεκα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Σε 5 ώρες και 40 λεπτά συνέθεσε τα στοιχεία που προκύπτουν από καταθέσεις, βίντεο, αναλύσεις DNA και απολογίες.

Για τον θάνατο του Άλκη ευθύνονται όλοι. Καταφανώς πρόθεσή τους δεν ήταν να παίξουν ξύλο. Πρόθεσή τους ήταν να σκοτώσουν. Όχι μόνον δεν μετάνιωσαν αλλά αντίθετα πανηγύριζαν, ένιωθαν περήφανοι που είχαν εξολοθρεύσει έναν εχθρό τους.

Η εισαγγελέας άφησε να διαφανεί ότι εννέα νεαροί ήταν αυτοί που ενεπλάκησαν άμεσα στη δολοφονία του 19χρονου. Για δύο εξ αυτών υποστήριξε ότι ήταν συνεργοί καθώς δεν πρόλαβαν να φτάσουν, ενώ κατονόμασε πολλές φορές τον πρώτο κατηγορούμενο σαν αρχηγό.

Είναι αρχηγική φυσιογνωμία, παρακινεί τους άλλους να επιτεθούν. Και εκείνοι ως καλοί στρατιώτες τον ακολουθούν. Ξέρει ότι θα επιτελέσουν αυτό που τους έχει πει.

Στο τέλος που λέει ότι εμείς θα υποστηρίξουμε ότι και οι δύο συμμετείχαν στη δολοφονία

Δείχνοντας τον δεύτερο μίλησε για βαρβαρότητα, καθώς όπως είπε σπάει το κινητό την ώρα που αφήνει δίπλα του δύο ετοιμοθάνατους που είχε χτυπήσει.

Η εισαγγελέας εξαπέλυσε μύδρους για τη στάση του νεαρού που κρατούσε το δρεπάνι. Ανέφερε ότι είχε οργή μέσα του και συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και στον τραυματισμό των άλλων δύο νεαρών.

Πίστευε ότι με εκδίκηση θα είχε ξεπλύνει την τιμή του για επίθεση που δέχτηκε. Δεν αρκέστηκε να χτυπάει μόνον τον έναν αλλά συνέχισε και στους άλλους δύο. Συμμετείχε στην επίθεση εναντίον όλων άρα και του Άλκη. Χτυπούσε αλύπητα σαν άλλος Σαμουράι. Μόνον που οι Σαμουράι ήταν γενναίοι πολεμιστές, εκείνος όμως όχι.

Η εισαγγελέας θα συνεχίσει αύριο την ανάπτυξη της πρότασής της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος