Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 57χρονο για τη γυναικοκτονία στη Νέα Μάδυτο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 57χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι σκότωσε την 55χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, πυροβολώντας την πισώπλατα τρεις φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε πέρσι τον Δεκέμβριο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης, σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο, όπου προσέτρεξε η άτυχη γυναίκα για να σωθεί από τον οπλοφόρο που την καταδίωξε, ζητώντας επίμονα την επανασύνδεσή τους και την επιστροφή της στο σπίτι τους. Το Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση από το 2017, έπειτα από 35 χρόνια γάμου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Η 55χρονη φέρεται να συνήψε νέα σχέση και καθώς ο δράστης ασκούσε πιέσεις με απειλές να τα ξαναβρούν, εκείνη μετοίκησε από το Κηπάκι Τρικάλων, όπου ζούσαν σε οικισμό Ρομά, στη Νέα Μάδυτο, φιλοξενούμενη στον αδελφό της.

Ρεπορτάζ Κ. Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος