Διδυμότειχο: Η περιπέτεια του “Ρούντολφ”

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Διδυμοτείχου από τους συνοριοφύλακες ότι βρήκαν τραυματισμένο ζαρκάδι στην περιοχή του Μικρού Δερείου, που πιθανά είχε τραυματιστεί από διερχόμενο όχημα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δασάρχης Διδυμοτείχου Δημήτρης Μητρούδης. Οι δασοφύλακες του μετέφεραν το νεαρό αρσενικό ζαρκάδι στο κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Πιστόλα στο Διδυμότειχο. Ο κ. Πιστόλας διαπίστωσε ότι το ζαρκαδάκι ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένο, είχε δύσπνοια, έφερε εκδορές και μώλωπες στο πάνω μέρος της λεκάνης και όπως είπε ο ίδιος «η κατάστασή του ήταν κρίσιμη διότι κινδύνευε να πέσει σε κώμα». Ο κ. Πιστόλας μετά από συνεννόηση με κτηνιάτρους του Αρκτούρου χορήγησε όρο και αντιβιοτικά στο ζαρκάδι.

Όταν μετά από ώρες το ζώο ανέκτησε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Διδυμοτείχου σε ήσυχο και δροσερό μέρος και την φροντίδα του ανέλαβαν υπάλληλοι του Δασαρχείου. Μετά από μια εβδομάδα το ζαρκαδάκι ο «Ρούντολφ», όπως το βάφτισαν χαϊδευτικά οι υπάλληλοι του Δασαρχείου, ανέκτησε τις δυνάμεις του.

Αφού ανάρρωσε πλήρως, το ζώο μεταφέρθηκε από δασοφύλακες στην περιοχή του Μικρού Δερείου σε Καταφύγιο Αγρίας Ζωής, όπου και απελευθερώθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος