Διασχίζοντας την Κρήτη με τα πόδια

Από άκρου σε άκρο διέσχισε σε 18 ημέρες την Κρήτη με τα πόδια η 22χρονη Χανιώτισσα Ερμιόνη Σαπουνάκη. Το ταξίδι της ξεκίνησε, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, από την Κάτω Ζάκρο Σητείας και διέσχισε όλη την Κρήτη μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 τερμαστίζοντας στο σπίτι της στην Κίσαμο Χανίων! Η συνολική διαδρομή υπολογίζεται γύρω στα 550 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 22 της χρόνια η Ερμιόνη Σαπουνάκη ολοκληρώνει σύντομα τις σπουδές της στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, είναι ήδη εκπαιδεύτρια καταδύσεων, ενώ έχει ασχοληθεί και με το bodybuilding.

Η 22χρονη Χανιώτισσα εξήγησε ότι η ιδέα να κάνει πεζοπορώντας αυτή τη διαδρομή «γεννήθηκε» όταν διάβασε το βιβλίο Ιταλού Luca Gianotti «The Cretan Way». Ο Gianotti έκανε κάτι ανάλογο από το ένα άκρο της Κρήτης ως το άλλο καταγράφοντας όλα τα στοιχεία της διαδρομής μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για τυχόν δυσκολίες, καταλύματα όπου μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει και πολλά άλλα που διευκολύνουν ανάλογα εγχειρήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος