Διαγωνισμός στα λύκεια Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την επανάσταση του ΄21

Ένας διαγωνισμός από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, απευθυνόμενος σε μαθητές/τριες του λυκείου, με θέμα την Επανάσταση του ΄21, ανέδειξε τους τρεις καλύτερους, μεταξύ 20 διαγωνιζομένων.

Κάθε τάξη είχε ένα διαφορετικό θέμα με τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας. Η Γ΄ λυκείου έγραψε για τον Ρήγα Φερραίο, η Β΄ Λυκείου για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και η Α΄ λυκείου για τους Μακεδόνες αγωνιστές του 1821.

Μια τέτοια εργασία απαιτεί εξωσχολικό διάβασμα και προσφέρει γνώσεις, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά εγχειρίδια, επισημαίνει μια εκ των νικητριών, η Σταυρούλα Μανικάκη. Ο διαγωνισμός που έτρεχε παράλληλα με το διάβασμα των σχολικών εξετάσεων ήταν μια δύσκολη εμπειρία, όπως είπε η μαθήτρια Μαριά Χατζηαγγελίδου.

Ο μαθητικός διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων. Πέρα από το κίνητρο της μάθησης οι τρείς  πρώτοι έλαβαν οικονομικό έπαθλο 1.000 € η πρώτη, 800 € η δεύτερη και 500 € η τρίτη. Όπως αναφέρουν οι μαθήτριες, οι εργασίες αξιολογήθηκαν με αυστηρά κριτήρια από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από Εκπαιδευτικούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος