Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σερρών κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο στον πρόσφατο Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026, που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με κεντρικό θέμα «Ταξίδι στη Μεσόγειο».
Στόχος του φετινού διαγωνισμού ήταν η διεύρυνση των οριζόντων των Ελλήνων μαθητών προς τις γειτονικές χώρες, με τις οποίες μοιράζονται τις ακτές της Μεσογείου, ενισχύοντας την πολιτισμική κατανόηση και τη συνεργασία.
Οι μαθητές των Σερρών δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ποίημαστα γαλλικά με τίτλο «Στην αντίπερα όχθη της Μεσογείου» με το οποίο συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μάλιστα, το παρουσίασαν μέσα από ένα ιδιαίτερα δημιουργικό βίντεο και με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν τους πολιτισμούς και τις κοινές αξίες των λαών της Μεσογείου.
Η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, Άννα Αγοραστού, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Σερρών, Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου και μαθητές του σχολείου μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για την επιτυχία τους.
Ρεπορτάζ: Λένια Ιωαννίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος