Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή στον κόσμο η Ήπειρος

Στην ορεινή Ήπειρο η φιλοξενία είναι τέτοιου επιπέδου, που αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε ως η καλύτερη παγκοσμίως από την πλατφόρμα της Booking, μέσω της οποίας γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις τουριστών.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Ήπειρος αναδείχθηκε μεταξύ των πλέον φιλόξενων περιοχών στον κόσμο για το 2023 από την πλατφόρμα Booking.com καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, για τα βραβεία Traveller Review Awards 2023. 240 εκατ. κριτικές επισκεπτών της πλατφόρμας πιστοποιούν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Μια περιοχή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ήταν απομονωμένη ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου, εκεί όπου τα χωριά είχαν ερημώσει, σήμερα αποκαλύπτεται σε μια μοναδική περιοχή σε ολόκληρη την Ευρώπη, που συνδυάζει την ποικιλόμορφη φύση, τον ιδιαίτερο πολιτισμό, αλλά πρωτίστως τους ξεχωριστούς ανθρώπους της που αποτελούν τον μεγαλύτερο θησαυρό.

Η Ήπειρος αναδεικνύεται σε ένα προορισμό, όπου η ζεστή θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση δυο ορών από τις χιονισμένες βουνοκορφές με δάση απαράμιλλης ομορφιάς και φαράγγια που κόβουν την ανάσα.

Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή στον κόσμο η Ήπειρος

Νέες αεροπορικές συνδέσεις από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, αύξηση της κρουαζιέρας μέσω της Ηγουμενίτσας, ένα οδικό δίκτυο που έχει αναβαθμιστεί και συνεχώς βελτιώνεται, είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για τους εν δυνάμει επισκέπτες να επιλέξουν την περιοχή ως τόπο διακοπών, σημειώνει ο Στάθης Σιούτης, πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Με την αισιοδοξία καταγεγραμμένη από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των επιχειρηματιών του τουρισμού, το 2023 αναμένεται να είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος