Στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο αποκαταστάθηκε το παρατηρητήριο πουλιών που είχε γίνει στάχτη, έπειτα από τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα γης.
Όπως είπε ο κ. Πέτρος Ανθόπουλος, διευθυντής δασών Έβρου, οι επισκέπτες του Εθνικού πάρκου έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν ξανά τους Μαυρογύπες, καθώς εδώ και λίγες ημέρες παραδόθηκε το παρατηρητήριο ανανεωμένο.
Η πύρινη λαίλαπα είχε συμπαρασύρει στο πέρασμα της το κλειστό παρατηρητήριο για όλους τους επισκέπτες, που βρισκόταν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρατηρεί γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα.
Τώρα το παρατηρητήριο είναι και πάλι στη διάθεση των πολιτών για την εξερεύνηση της άγριας πανίδας της περιοχής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος