Δ.ΥΠ.Α: Αναβάθμιση δεξιοτήτων με το νέο πρόγραμμα «Πάω Μπροστά»

150.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α), προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί  το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Όπως εξηγεί ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής Δ.ΥΠ.Α., το νέο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, από τα οποία θα μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ο κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών, διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για το οποίο θα λαμβάνει ένα επίδομα 5 ευρώ την ώρα. Συνολικά πρόκειται για 400 ευρώ. Απλώς θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, μισθωτός του ιδιωτικού τομέα και να καταθέσει τα στοιχεία της ταυτότητας και του απολυτηρίου του ηλεκτρονικά, σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών ή «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Ένας καταρτιζόμενος μπορεί π.χ. να επιλέξει ένα πρόγραμμα e-shop, ψηφιακό μάρκετινγκ, data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics, ψηφιακές τεχνολογίες στον αγροτικών τομέα. Διατίθεται πλήθος μαθημάτων για ότι ενδιαφέρει κάθε υποψήφιο.

Η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά και όταν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν την πιστοποίηση που χρειάζεται στην αγορά εργασίας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και  είναι εκ των ων ουκ άνευ γιατί η χώρα βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα  των ψηφιακών δεξιοτήτων λέει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος