Δ. Θερμαϊκού: Διχάζει την τοπική κοινωνία το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας

Τρέχουν οι εξελίξεις για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμος Θερμαϊκού μιλά για ανάπτυξη της περιοχής που αποκτά τουριστική ταυτότητα. Κάτοικοι και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου ωστόσο κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Διοίκηση και αντιπολίτευση έχουν ήδη διαφωνήσει αναφορικά με την τουριστική αξιοποίηση του χώρου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο, καθώς όπως αναφέρεται σχετικά με τις χρήσεις γης στη ΣΜΠΕ, η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή τουρισμού-αναψυχής».

Στην έκταση του κάμπινγκ, με βάση και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του δήμου Θερμαϊκού, δύνανται να αναπτυχθούν ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και συνάθροισης κοινού, πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, θρησκευτικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

Π. Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος