Δ.Κωβαίος: «Οι κοριοί δε μεταδίδουν ασθένειες και δεν είναι ανησυχητικοί για την υγεία»

Η κατάσταση με τους κοριούς στη Γαλλία είναι σε έξαρση και έχει δημιουργηθεί προβληματισμός, ακόμη και στην Ελλάδα καθώς βρέθηκαν κοριοί και σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Δ.Κωβαίος: «Οι κοριοί δε μεταδίδουν ασθένειες και δεν είναι ανησυχητικοί για την υγεία»

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής εντομολογίας, Δημήτρης Κωβαίος αναλύει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τους κοριούς και διευκρινίζει ότι δε μεταδίδουν ασθένειες.

«Αν βρεθεί κανείς σε ξενοδοχείο μπορεί να εξετάσει το στρώμα του κρεβατιού και τα όποια έπιπλα υπάρχουν στο χώρο, οι κοριοί βγαίνουν μόνο τις νυχτερινές ώρες, είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Είναι οργανισμοί που συνυπάρχουν με τον άνθρωπο. Πρέπει να είναι κάθετα γνωστό σε όλους ότι δεν μεταδίδουν ασθένειες.

Στη Γαλλία υπάρχει μαζική ανησυχία των κατοίκων, τρέχουν σε απεντομωτικές εταιρείες. Από το 2017 έως το 2022 έγινε μία έρευνα στη Γαλλία που έδειξε ότι στο 11% των σπιτιών υπάρχουν κοριοί. Η Γαλλία είναι μια χώρα με έντονη μετακίνηση κατοίκων -από ότι η Ελλάδα- και είναι η κύρια αιτία που έχουμε μεγαλύτερους πληθυσμούς κοριών στις πόλεις. Εάν ένα δωμάτιο είναι καθαρό στο σπίτι μας, ουσιαστικά δεν κινδυνεύει από κοριούς», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος