Δ. Αναγνωστόπουλος: Η ΕΕ θα θέσει κανόνες στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην ΕΕ ώστε να τεθούν όρια στις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Όπως δήλωσε “στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας που προετοιμάζει η ΕΕ πρέπει να κατηγοριοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη και μετά να διαπιστώσουμε ποιες από αυτές τις κατηγορίες θεωρούνται “επικίνδυνες”. Η ΕΕ με το Artificial Intelligence Act λέει ότι πρέπει να ελεγχθούν οι αλγόριθμοι για το αποτέλεσμα που θα παράγουν. Επίσης υπάρχουν χρήσεις που θα πρέπει να απαγορευθούν όπως οι εφαρμογές κοινωνικής βαθμολόγησης και κατηγοριοποίησης που απαγορεύονται ήδη στην ΕΕ”, πρόσθεσε. “Έτσι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα σταματήσουν οι υψηλού ρίσκου χρήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης και μέσα σε δύο χρόνια που θα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι που ετοιμάζονται”, τόνισε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε και στο πρώτο βραβείο που απέσπασε το Gov.gr Wallet από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. “Αναδεικνύει τη διαρκή και έντονη προσπάθεια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και όλων των φορέων του για να καινοτομεί και να δημιουργεί καλές διεθνείς πρακτικές. Το Gov.gr Wallet ευθυγραμμίζεται με την προετοιμασία του ευρύτερου ευρωπαϊκού EU Wallet, το οποίο θα εξασφαλίσει διαλειτουργικότητα και μεταξύ των κρατών-μελών”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής διάκριση για το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βραβείο από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος