Το Cavers Fest 2025 είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ανάδειξη της ελληνικής φύσης, των βουνών και της σπηλαιολογίας.
Φυσιολάτρες, σπηλαιολόγων και μη συναντιούνται σε μια μεγάλη γιορτή με βάση ένα μοναδικό φυσικό και ιστορικό μέρος της Ελλάδας, τα Άγραφα. Το Cavers Fest 2025 ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει τρεις ημέρες περιλαμβάνοντας κατασκήνωση στο βουνό και διαμονή στο καταφύγιο, επισκέψεις σε γνωστά σπήλαια τις περιοχής, καταγραφή σπηλαιοπανίδας, πεζοπορικά “ψαχτήρια” για ανακάλυψη νέων πιθανών σπηλαίων και εξερεύνηση αυτών σε γύρω περιοχές, σπηλαιοβιολογικά εργαστήρια, δραστηριότητες, παρουσιάσεις, ενημερώσεις για την περιοχή, προβολή ντοκιμαντέρ, ζωντανή μουσική, barbeque.
Η διοργάνωση προσφέρεται από τον οργανισμό Nose For A Cause, μια ομάδα που ασχολείται με την έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος με βάση την διατήρηση της άγριας ζωής χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες μεθοδολογίες όπως εκπαιδευμένους σκύλους για ανίχνευση άγριας ζωής, drones, camera traps, συσκευές ηχοεντοπισμού και άλλα.
Ο Σωτήρης Κουντουράς, διοργανωτής φεστιβάλ και σπηλαιολόγος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το φεστιβάλ. «Απευθύνεται τόσο σε σπηλαιολόγους, όσο και σε φυσιολάτρες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γίνονται διάφορες δράσεις, έχουμε συναυλίες, διαλέξεις από επιστήμονες από Ελλάδα και το εξωτερικό, στόχος η ανάδειξη των Αγράφων και η προστασία του βουνού».
Η Άρτεμις Καυκαλέτου Ντίαζ, μίλησε για τη σπηλαιοπανίδα και ειδικότερα για τις νυχτερίδες. «Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις νυχτερίδες, όλα τα είδη είναι αυστηρά προστατευόμενα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος