«Breathlines»-«Μονοπάτια Αναπνοής»: Έκθεση γλυπτικής αφιερωμένη στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και o Δήμος παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της διακεκριμένης γλύπτριας Αντωνίας Παπατζανάκη.

Η έκθεση, με τίτλο «Breathlines» («Μονοπάτια Αναπνοής»), προσεγγίζει το φλέγον ζήτημα της περιβαλλοντικής κρίσης, αναδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο των φυτών τόσο για την ύπαρξη και την υγεία μας, όσο και για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη.

Περιλαμβάνει μια σειρά από ελαιογραφίες μικρής κλίμακας και φωτεινά γλυπτά της σειράς Structural («Δομικό»), μια εγκατάσταση με τίτλο Vital Lace («Ζωτική δαντέλα»), που αποτελείται από οκτώ μεγάλης κλίμακας επίτοιχα γλυπτά από ανοξείδωτο χάλυβα κομμένο με λέιζερ, πλεξιγκλάς και φως, καθώς και ένα βίντεο με τα ψηφιακά έργα της σειράς Xylem. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος.

Η γλύπτρια, Αντωνία Παπατζανάκη μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για την έκθεση και όσα συμβολίζει.

«Βλέπουμε μια σειρά φωτεινών γλυπτών, που είναι εμπνευσμένα από εικόνες μικροσκοπίου, που μας δείχνουν τη διαδρομή του οξυγόνου από τα φυτά στον άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζεται η σημασία των φυτών στην οικολογική ισορροπία», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και η οποία φιλοξενείται μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), Μεγάλο Αρσενάλι (Ακτή Ενώσεως, Πλατεία Γεωργίου Κατεχάκη, Χανιά).

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται επιστημονικό στρογγυλό τραπέζι για το ευρύ κοινό με θέμα την κλιματική κρίση και τίτλο «Κλιματική κρίση: τα χρόνια της αφόρητης ζέστης» στις 14 Σεπτεμβρίου, 19:30-21:00.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος