Best City Awards 2023: Δυο χρυσά βραβεία για την Νάουσα

Δυο χρυσά βραβεία και ένα χάλκινο κέρδισε ο Δήμος Ναούσης για τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους πολίτες.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Καμπάκη επισκέφτηκε το δημαρχείο για να έχει εικόνα ιδίοις όμμασι.

Στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Έργα χώρων αναψυχής» για την μελέτη δημιουργίας Πρότυπου Βιωματικού Πολυχώρου Γνώσης και Ψυχαγωγίας ανήκε δικαιωματικά στη Νάουσα. Το δεύτερο Χρυσό βραβείο αφορούσε στην κατηγορία «Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλη» για το έργο Ψηφιακή Γεωπύλη.

Ο δήμαρχος Νίκος Καρανικόλας εξηγεί τι σημαίνει γεωπύλη. Με ντρόνς έχει  καταγραφεί ολόκληρη η περιοχή του Δήμου και κάθε πολίτης με ένα κλίκ γνωρίζει ότι τον ενδιαφέρει για τα ακίνητα στον χάρτη, ενώ μπορεί να ζητήσει ότι έγγραφο τον αφορά, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία και την αναμονή.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε συνεργασία  με το ίδρυμα τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης. Δημιουργήθηκε ένας χώρος  περιήγησης και εκπαίδευσης στην περιοχή της Σχολής του Αριστοτέλη, που βρίσκεται λίγο έξω από την Νάουσα.

Το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογίες αποκομιδής αποβλήτων» αφορά το προτεινόμενο πρόγραμμα «Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων –Πληρώνω όσο Πετάω», και συνοδεύεται από μια μελέτη προς χρηματοδότηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος