Αυτοψία της ΕΡΤ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης- αισθητά βελτιωμένη η εικόνα της πόλης

Μετά την εφαρμογή του έκτακτου σχεδίου καθαριότητας που εφάρμοσε ο δήμος, αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πάνω από 100 υπόγειοι κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν τους επόμενους μήνες, αυξάνοντας την χωρητικότητα. Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία σε σημεία της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Δημαρέλο.

«Θέλουμε ένα τρίμηνο, τετράμηνο για να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλά, να ξέρουμε ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες, θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι το απορριμματοφόρο της γειτονιάς του θα περάσει συγκεκριμένες ώρες , για να συμμορφωθεί και αυτός να κατεβάζει τα σκουπίδια λίγο πριν την έλευση του απορριμματοφόρου. Η κατάσταση ήταν απερίγραπτη, έχουμε συστήσει τρεις διαφορετικές βάρδιες, όπου βγαίνουν τα ογκώδη και μαζεύουμε ότι υπάρχει στην πόλη. Να μπούνε στον κόσμο και να επικοινωνηθεί στον κόσμο», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

Για όσους εγκαταλείπου ογκώδη αντικείμενα, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα. Η αποκομιδή θα γίνεται μόνο έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση του δήμου. Παράλληλα ανάσα αναμένεται να δώσει και η επέκταση της υπογειοποίησης περισσότερων από 100 κάδων, όπως γίνεται και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις δύο πρώτες εβδομάδες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 τόνοι απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος