«Αυτοψία» ευρωβουλευτών στις μυδοκαλλιέργειες της Πιερίας

Ο πρόεδρος των μυδοκαλλιεργητών περιέγραψε στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλιείας, τη ζημιά, που έχει υποστεί η παραγωγή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Το 2025 καταστράφηκε το 80% της παραγωγής στην περιοχή, με τους μυδοκαλλιεργητές να αναγκάζονται να εισάγουν μύδια αλλά και γόνους από την γειτονική Ιταλία και Ισπανία.

Οι ευρωβουλευτές ξεναγήθηκαν στις μυδοκαλλιέργειες του Μακρύγιαλου, διαπιστώνοντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, που προκάλεσε η κλιματική κρίση.

Η συνάντηση των εκπροσώπων της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους παραγωγούς και τους φορείς της Πιερίας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για αναζήτηση αποτελεσματικών μηχανισμών στήριξης προς τους επαγγελματίες.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος