Αύξηση 30% στους νέους σπουδαστές του Εσπερινού Λυκείου Πτολεμαΐδας

Η νέα σχολική χρονιά για το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας ξεκινά με ιδανικές συνθήκες, γιατί, ύστερα από τέσσερα χρόνια συρρίκνωσης του μαθητικού Δυναμικού, φέτος υποδέχθηκε 400 σπουδαστές, ποσοστό αύξησης, συγκριτικά με το παρελθόν, της τάξης του 30%.

Στην ΕΡΤ3, την εκπομπή «Περίμετρος» και τη Μαίρη Κεσκιλίδου μίλησε ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Κυριακίδης.

«Είχαμε φέτος μια δυναμική αύξηση των εγγραφών και της ζήτησης μαθητών να εγγραφούν στο σχολείο μας. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην προσπάθεια, που έχουν καταβάλει τόσα χρόνια οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως στο ότι οι μαθητές μας, που είναι ενήλικοι κατά βάση αποζητούν νέες δεξιότητες ή να ανεβάσουν το επίπεδο των γνώσεων, που έχουν προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ένας άλλος παράγοντας ίσως είναι  η προσθήκη ενός νέου τομέα για πρώτη φορά φέτος στο σχολείο μας, που είναι ο τομέας πληροφορικής. Επίσης το θέμα της μαθητείας για το οποίο τρέχει φέτος και δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στη δημιουργία τμημάτων. Αυξήθηκαν απ’ ό,τι πληροφορούμεθα οι θέσεις εργασίας, οι προσφερόμενες από τις επιχειρήσεις, οι ιδιωτικές και του δημοσίου χώρου και θα λειτουργήσει για τους μαθητές μας σαν μία πρακτική εξάσκηση πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Τους δίνεται μια ευκαιρία σημαντική να ασφαλίζονται και να αμείβονται για εννέα μήνες και μπορούν να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε πτυχίο επιπέδου 5 από 4 ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις μετά το πέρας της διαδικασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θανάσης Κυριακίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος