Αυξημένες ανάγκες για πρώτες βοήθειες στη Χαλκιδική ενόψει της τουριστικής περιόδου- Στη Βουλή το θέμα της ετοιμότητας του ΕΚΑΒ

Χαμόγελα αλλά και αγωνία φέρνουν στην Χαλκιδική οι προβλέψεις για πληρότητα 100% κατά τη θερινή περίοδο που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, καθώς ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού στην περιοχή, κατά την προσεχή τουριστική σεζόν, συνεπάγεται ραγδαία αύξηση των αναγκών σε πρώτες βοήθειες και νοσηλεία.

Παράλληλα και η στέγαση του προσωπικού του ΕΚΒΑ, ενώ μέσω τουριστικής περιόδου, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υψηλότατες τιμές στα καταλύματα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Τη δέσμευση ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος «Αιγίς» ανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας.

Λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του νομού, σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από τις οποίες η διακομιδή μπορεί να ξεπεράσει και την μία ώρα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να καθίσταται μοιραία.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος