Άθλιες κτιριακές συνθήκες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε, με αφορμή το περιστατικό της πτώσης τμήματος οροφής, στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, από την οποία τραυματίστηκε ένας γιατρός. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν λόγο για άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες εξαθλίωσης του κοιτώνα ανάπαυσης των γιατρών στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Το περασμένο Σάββατο ένας ειδικευόμενος γιατρός τραυματίστηκε στο πόδι, όταν τμήμα της πρόσφατα αποκατεστημένης οροφής κατέρρευσε ξαφνικά.

Για την υπόθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που στρέφεται κατά των υπευθύνων της κατασκευάστριας εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες.

Το κτίριο που στεγάζεται το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος είναι διατηρητέο και δεν έχει εξωραϊστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η ανακατασκευή της στέγης φαίνεται ότι δε επαρκεί για να λυθούν χρόνια προβλήματα του κτιρίου, ενώ η αντικατάσταση της λαμαρίνας αμιάντου που στεγάζει το κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών, το μαγειρείο, το φαρμακείο και την τραπεζαρία των γιατρών δεν έχει αντικατασταθεί, παρά τις υποσχέσεις του προηγούμενου υπουργού υγείας.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος