Αρτολίθια Πρέβεζας: Μια απόμερη και παρθένα παραλία

Τα Αρτολίθια είναι μια πανέμορφη και ιδιαίτερη παραλία στην Πρέβεζα. Πρόκειται για μια εκπληκτική παραλία που διαθέτει φυσικούς κυματοθραύστες η οποία έχει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν θα συναντήσεις σχεδόν ποτέ κύματα και αναταραχή, είναι πάντα «λάδι», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Πρέβεζας πολύκαρπος Χαλκίδης.

Και εκτός από αυτό, για να την προσεγγίσεις δεν χρειάζεται να πάρεις πλοίο αλλά μόνο αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια από τις παραλίες της Ηπείρου που μαγεύουν τους επισκέπτες. Τα Αρτολίθια βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι οι μεγάλοι (ορθοί) βράχοι -μέσα στο νερό- στοιχισμένοι κατά σειρά που σχεδόν ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα είδους φράγματος παράλληλα προς την Ακτή που φαντάζουν μεγάλα καρβέλια ψωμί που τα έριξε ο θεός στη Γη. Γι’ αυτό και το όνομα Αρτολίθια από το Άρτος και Λίθος. Επί τουρκοκρατίας, καράβια λαθραία άφηναν ψωμί για τους Σουλιώτες. Το έκρυβαν στα βράχια το οποίο το έπαιρναν μετά οι Σουλιώτες κατά τον αποκλεισμό τους από τους από τον Αλί Πασά και γι αυτό το λόγο και η παραλία ονομάσθηκε Αρτολίθια.

Η ομπρέλα και η ξαπλώστρα δε χρεώνονται στις παραλίες της Θεσπρωτίας, προσθέτει ο κ. Χαλκίδης και σημειώνει ότι οι πληρότητες στο νομό είναι πολύ ικανοποιητικές και οι τιμές λογικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος