Άρτα: Άσκηση ετοιμότητας- διάσωση μαθητών από φλεγόμενο σχολικό λεωφορείο

Το σενάριο ήταν ένα σχολικό λεωφορείο στις φλόγες…σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, προκειμένου μαθητές να είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο αντιμετώπισης μίας τέτοιας κατάστασης.

Ο Σάκης Τσιούτρας, συγκοινωνιολόγος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και όπως τόνισε τα νέα παιδιά είναι πολύ έξυπνα, αλλά χρειάζεται να λάβουν και την κατάλληλη ενημέρωση.

«Το σημαντικότερο σήμερα ήταν η άσκηση που κάναμε με το φλεγόμενο λεωφορείο και πρέπει οι επιβαίνοντες, ειδικά αν είναι νέοι, να μπορέσουν να βγουν. Αρχίζουμε λοιπόν από την μπροστινή πόρτα, μέχρι τη μεσαία και βγαίνουμε χιαστί, εννοείτε πρώτα αυτός που είναι στο διάδρομο και ο διπλανός του, μετά ο άλλος και πιο πίσω, χιαστί, ταυτόχρονα από πίσω βγαίνει ανάποδα η γαλαρία και προς τα μπροστά μέχρι την μεσαία πόρτα. Όλα γίνεται βάσει διαδικασιών και προτύπων τις οποίες αν δεν έχουμε πάρει εκπαίδευση, θα πρέπει οι οδηγοί ή οι συνοδοί να έχουν πάρει τέτοια εκπαίδευση και να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές, πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι όχι όταν πια γίνει το συμβάν. Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα αλλά θέλουν το έναυσμα», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος