Αρκαλοχώρι Κρήτης: Άστεγοι μετά από δύο χρόνια οι ενοικιαστές σεισμόπληκτοι του οικισμού

Στους οικίσκους που έχουν στηθεί μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου, το 2021 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, φιλοξενούνται πάνω από 600 άνθρωποι. Πριν λίγες μέρες όσοι ήταν ενοικιαστές σπιτιών που έπαθαν ζημιά στο Αρκαλοχώρι έλαβαν ειδοποιητήριο με το οποίο τους ενημερώνουν ότι πρέπει να φύγουν από τον οικισμό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμόπληκτων, Κώστας Γκαντάτσης ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Τα ειδοποιητήρια που έχουν δοθεί είναι 12, και αφορούν οικογένειες τρίτεκνες, μονογονεϊκές, έναν κύριο με 90% αναπηρία. Χθες ενημερωθήκαμε εκτάκτως και αυτό προκάλεσε μία πρώτη αναστάτωση. Τα ειδοποιητήρια δόθηκαν, αλλά δεν είχαν καταλάβει τους οικίσκους παράνομα. τότε τους είχε δοθεί ένα χαρτί να υπογράψουν που τους έδινε τη δυνατότητα να μείνουν εκεί, εφόσον δεν είχαν κάπου αλλού να πάνε. Αν δεν μπορούσαν να μείνουν σε οικίσκο, όφειλε το κράτος να δώσει επιδότηση ενοικίου σεισμοπλήκτων, όπως κι έγινε σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει πει ότι θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, κατά της απόφασης του δήμου. Από εκεί και πέρα το ζητούμενο δεν είναι να μείνουμε σε οικίσκους, αλλά να τρέξουν οι διαδικασίες να χτιστούν τα σπίτια, για να μπούμε στα σπίτια μας».

Για το γεγονός ότι διεξάγονται κανονικά πλειστηριασμοί για σπίτια που έχουν καταστραφεί από το σεισμό:

«Από το Μάρτιο είχαμε δεσμεύσεις λογαριασμών, πετύχαμε σαν σύλλογος και το αποτρέψαμε, είχαμε 20 κατασχετήρια, δύο πλειστηριασμοί σε αγροτεμάχια και τέσσερις πλειστηριασμοί…δεν υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το ζητήσαμε, αλλά δεν υπάρχει. Αυτό που θα γίνει και στη Θεσσαλία, είναι αυτό που περνάμε εμείς τώρα», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος