Άρχισε η συγκομιδή του ακτινιδίου

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και  έως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκομιδής των ακτινιδίων στον νομό Ημαθίας.

Ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία και το μόνο με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ευρωπαίων και όχι μόνο, αλλά όχι των Ελλήνων. Αυτό σημειώνει ο γεωπόνος, Μίλτος Ακριβόπουλος, ο οποίος μιλά για την νέα σοδειά που ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. «Η Ημαθία εξάγει στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στην Κύπρο, στην Ιορδανία κ.ά..»

Οι καιρικές συνθήκες φέτος ήταν άριστες με αποτέλεσμα μια καλή χρονιά εισοδηματικά για τους παραγωγούς. Σύμφωνα με την νομοθεσία η συγκομιδή ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και η ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας για την εγχώρια αγορά ορίζεται η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.

Όπως εξηγεί ο κ. Ακριβόπουλος, για όλες τις ποικιλίες η κοπή των ακτινιδίων επιτρέπεται εφόσον τα ακτινίδια έχουν αποκτήσει μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

Παρά το θέμα που προκαλείται από την έλλειψη εργατικών χεριών η συνεννόηση είναι ένας τρόπος για να λύνονται τα προβλήματα και άτομα βρίσκονται, τονίζει ο κ. Ακριβόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος