ΑΠΘ: Φοιτητές ιατρικής εκπαιδεύονται σε εικονικούς ασθενείς

Πρακτική σε εικονικούς ασθενείς μπορούν να κάνουν οι φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ μέσω μίας καινοτόμας πλατφόρμας, που διαθέτει online πραγματικά περιστατικά. Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές όχι μόνο έχουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά εκπαιδεύονται και στη λήψη αποφάσεων σε ώρες κρίσης.

Η Ελένη Ντάφλη καρδιολόγος τους αγγλόφωνου τμήματος ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης περιηγείται στην πλατφόρμα εικονικών ασθενών που έχει δημιουργηθεί από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής .

Περιστατικά που καλύπτουν όλο το φάσμα της ιατρικής βοηθούν τους φοιτητές να εκπαιδευτούν στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα εικονικών ασθενών προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο περιβάλλον αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών. Σκοπός είναι η εύχρηστη πρόσβαση σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο επόμενος στόχος τους εργαστηρίου ιατρικής φυσικής και ψηφιακής καινοτομίας είναι η πλατφόρμα να εμπλουτιστεί με επιπλέον δυνατότητες χρήσης για τους φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος