Αποκλειστικό: Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ στην ΕΡΤ

Στόχος της Κίνας είναι να παρουσιάσει το νέο, αναζωογονημένο της πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο επισημαίνει στην αποκλειστική συνέντευξη που παράχωρησε στην ΕΡΤ, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Όπως σημειώνει η Κίνα διοργανώνει «πράσινους, χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτούς και καθαρούς» Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, οι οποίοι όχι μόνο θα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εποχής, αλλά θα επιδεικνύουν επίσης ένα συνδυασμό του επιστημονικού πνεύματος και της κινεζικής παραδοσιακής σοφίας.

Παράλληλα, φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να προσελκύσουν όλο και περισσότερους Κινέζους στα χειμερινά σπορ.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες εν μέσω πανδημίας και γεωπολιτικών συγκρούσεων

Ο κ. πρέσβης Σιάο Τζουντσένγκ υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των συμμετεχόντων και προσαρμόζοντας το πρόγραμμα και τα μέτρα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ολυμπιακό πνεύμα, η Κίνα καλεί όλες τις χώρες να επωφεληθούν από την ευκαιρία για να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου και να αντικαταστήσουν την αντιπαράθεση με τη συνεργασία. Όπως μάλιστα τονίζει, ο κ. πρέσβης, ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει μοναδικό ρόλο και να ασκήσει ιδιαίτερη επιρροή σε αυτό το θέμα.

Η Σινοελληνική συνεργασία

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την καθιέρωση διπλωματικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, ο κ. πρέσβης Σιάο Τζουντσένγκ, μας αποκαλύπτει ότι προετοιμάζονται μια σειρά εορτασμών για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Εξάλλου η Κίνα και η Ελλάδα είναι στρατηγικοί εταίροι της πρωτοβουλίας belt and road initiative και οι πολιτιστικές ανταλλαγές αποτελούν σημαντικά θεμέλια και κινητήρια δύναμη για τις σχέσεις των δύο χωρών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε μάλιστα στην Αθήνα η τελετή έναρξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας, αναβαθμίζοντας τη διμερή πολιτιστική και τουριστική συνεργασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος