Από τη Θεσσαλονίκη στην Σκιάθο του Παπαδιαμάντη

Ένα χρόνιο αίτημα τόσο των Θεσσαλονικέων όσο και των κατοίκων των Σποράδων ικανοποιείται. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά είναι γεγονός και η κάμερα της ΕΡΤ3 περιηγείται στους χώρους που περιέγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, με την ευκαιρία των 170 ετών από την γέννηση του συγγραφέα.

Ένα υπερσύχρονο πλοίο έχει δρομολογηθεί στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες των φορέων των νησιών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Παντολέοντα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσίασαν εχθές ένα πρόγραμμα για την αναστύλωση σημαντικών μνημείων του νησιού, μεταξύ των οποίων το Κάστρο της Σκιάθου και τα κτήρια του οικισμού που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Ήταν το διήγημα “στον Χριστό στο  Κάστρο”, που συγκίνησε και οδήγησε τα βήματα των επισκεπτών στο δύσβατο μακρύ μονοπάτι που περιέγραψε ο κοσμοκαλόγερος.

Στα έργα αποκαταστάσεως εντάσσεται το μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας,  όπου θα γίνει στερέωση και αποκατάσταση της μονής και πλήρης συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, ενώ ανάλογα έργα θα εκτελεστούν και στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Κεχριάς.

Μετά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, το νησί προσπαθεί να ανασυνταχθεί. Το 95% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί και όλοι ήλπιζαν στην άφιξη των βρετανών τουριστών, πλήν όμως οι νέες απαγορεύσεις της κυβέρνησης Τζόνσον μεταθέτουν στο μέλλον, άγνωστο πότε, τα ταξίδια στο εξωτερικό. Ένα  αισιόδοξο μήνυμα μετέφερε προ ημερών πτήση με περίπου 330 τουρίστες από την Ρουμανία, που προσγειώθηκαν στο νησί για τις διακοπές τους, συνοδευόμενοι από 20 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος