Από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε σήμερα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, με ποδηλάτες από όλο τον κόσμο να δίνουν το «παρών». Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ημέρες, με τερματικό σταθμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, στην Αθήνα.
Μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή παρουσίαση των 20 ομάδων και των 120 αθλητών από 174 χώρες, που συμμετέχουν, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση.
Η εκκίνηση δόθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και ο τερματικός θα γίνει την Κυριακή, στις 19 Μαΐου στην Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου στη Χώρα μας.
Φέτος, οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μια συνολική διαδρομή 757,02 χιλιομέτρων, διεκδικώντας τις επιμέρους νίκες των πέντε ετάπ.
Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ξεκίνησε το πρωί με την ατομική χρονομέτρηση, μήκους έξι χιλιομέτρων και το απόγευμα με την εκκίνηση του πρώτου ημιετάπ, που έχει κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη έως την Παραλία Κατερίνης, μια διαδρομή 92,46χλμ.
Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τις Περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής και 22 Δήμους της Χώρας.
Ρεπορτάζ: Ευγενία Γήτα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος