Απανωτά κρούσματα covid στον ΟΑΣΘ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Θορυβημένοι είναι οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ από τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού. Πάνω από 250 άτομα από τους συνολικά 2000 εργαζόμενους έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, 7 εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τη νόσο. 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα προστασίας από τον ιό και αγωνιούν, καθώς και οι επτά υπάλληλοι του Οργανισμού, που πέθαναν από κορονοϊό ήταν κάτω των 60 ετών. Νεότερο θύμα του ιού ήταν ένας 43χρονος οδηγός, ο οποίος άφησε πίσω του 3 παιδιά, ένα εκ των οποίων νεογέννητο.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας έκανε μάλιστα λόγο για νέα γυναίκα που είναι διασωληνωμένη αυτή τη στιγμή μεταξύ των  κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες μετρούν 43 κρούσματα.

Οδηγός λεωφορείου που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τη βάρδια έδειξε στην κάμερα της ΕΡΤ3 το διαχωριστικό πλεξιγκλάς μεταξύ των θέσεων των επιβατών και της θέσης του οδηγού λέγοντας ότι σε πολλά λεωφορεία, αντί να τοποθετήσουν παρόμοια διαχωριστικά βάζουν απλές, πλαστικές κορδέλες ή απλούς μουσαμάδες.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ η πληρότητα εν μέσω πανδημίας πρέπει να μη ξεπερνά το 65%, κάτι το οποίο, ωστόσο, δε συμβαίνει σε όλα τα δρομολόγια, καθώς είναι αδύνατο να ελέγχουν οι οδηγοί τον ακριβή αριθμό επιβατών ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής ή για παράδειγμα τα Σαββατοκύριακα, όταν τα λεωφορεία είναι κατάμεστα. Η Διοίκηση από την πλευρά της διαψεύδει το γεγονός ενώ τονίζει ότι από την έκρηξη της πανδημίας γίνονται συνεχώς τεστ ιχνηλάτησης, όταν υπάρχει κρούσμα καθώς και rapid test για τον κορονοϊό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος