Απαξίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Δράμα – Αλεξανδρούπολη

Η απαξίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Δράμα – Αλεξανδρούπολη είναι γεγονός εδώ και πολύ καιρό.

Τον τελευταίο χρόνο, όμως οι λιγοστοί επιβάτες, που επιλέγουν να μετακινηθούν με το τρένο υφίστανται μία επιπλέον ταλαιπωρία. Μετά τη Δράμα, αναγκάζονται να συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορεία, εξαιτίας της κακής κατάστασης του σιδηρόδρομου.

«Υπάρχουν προβλήματα καθιζήσεων σε κάποιες στάσεις, σε κάποια σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου, τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί όπως θα έπρεπε. Η χάραξη της νέας σιδηροδρομικής Εγνατίας αφήνει τη Δράμα εκτός σχεδίων. Είναι υποβάθμιση για τη Δράμα αυτό. Βέβαια, τελευταία πετύχαμε να υπάρχει για τη Δράμα μία σύνδεση μέσω της Νέας Ζίχνης, όπου υπάρχει ένας σταθμός και θα συνδεθεί έτσι και το τελωνείο της Εξοχής αλλά και το λιμάνι της Καβάλας», ανέφερε ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, αντιπεριφειάρχης Δράμας.

Οι κάτοικοι της ορεινής Δράμας έχουν χρόνια να δουν επιβατική αμαξοστοιχία, το δρομολόγιο από Δράμα έως Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται με λεωφορείο.

Η σιδηροδρομική γραμμή τα τελευταία δέκα χρόνια εξυπηρετεί μόνο εμπορευματικές ανάγκες αφού η κατάσταση του δικτύου δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση επιβατικού τρένου.

Η διοίκηση της περιφέρειας υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ανάταξη της γραμμής ώστε αυτή να επαναλειτουργήσει και να συνεχίσει να εξυπηρετεί με σύγχρονο τρόπο το επιβατικό κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος