Αντίστροφη μέτρηση για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κρήτη, Μυτιλήνη, Αμφιλοχία και Λουτράκι

Αντίστροφη μέτρηση για τους διαγωνισμούς των αντιπλημμυρικών έργων σε Κρήτη, Μυτιλήνη, Αμφιλοχία και Λουτράκι αλλά και των έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε Δυτική Ελλάδα και Μυτιλήνη.

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορούν:

1.Την μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου. Θα εξυπηρετούνται οικισμοί και αστικά κέντρα σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδας αλλά και ένα μικρό κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας.

2. Την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο , μαζί με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και δικτύων, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μεγάλου μέρους του νησιού και της πόλης της Μυτιλήνης σε ύδρευση αλλά και τις ανάγκες σε άρδευση του κάμπου Καλλονής και των γύρω περιοχών.

3. Τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου στην Αιτωλοακαρνανία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της ελλειμματικής άρδευσης των καλλιεργειών.

4.Την κατασκευή Συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού, Αντιπλημμυρικών Έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στο Λασίθι της Κρήτης Εκτός από το πρόβλημα της άρδευσης, εξασφαλίζεται και η ομαλή λειτουργία των ρεμάτων Μπραμιανού και Διαβατών.

5. Το Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων. Το έργο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη του Λουτρακίου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι:

‘’Το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας αποτελεί πολύτιμη πηγή χρηματοδότησης για τέτοια έργα και το Υπουργείο με σχέδιο και υπευθυνότητα αξιοποιεί τους πόρους του. Πρόκειται, άλλωστε, για έργα που έχουν χαρακτηριστεί μείζονος σημασίας και Εθνικού Επιπέδου. ‘’

Τα έργα εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών και είναι ύψους 13 δις. €.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΧΟΥΡΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος