Ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στο Κότσανι – Επιλεκτική δικαιοσύνη καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο νυχτερινό κέντρο

Το Κότσανι παραμένει βυθισμένο στο πένθος σχεδόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο, που συγκλόνισε τη Βόρεια Μακεδονία και στοίχισε τη ζωή σε 62 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 200. Παρόλα αυτά λίγα έχουν γίνει ακόμη προς την κατεύθυνση του καταλογισμού των ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης.

Η εκπομπή «Σύνορα» της ΕΡΤ3 βρέθηκε στο Κότσανι και κατέγραψε την κατάσταση στην πόλη σήμερα.

Όπως λένε κάτοικοι, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι έχασαν κάποιον ή αν έχουν κάποιον τραυματία βιώνουν δύσκολα αυτή την κατάσταση διότι πρόκειται για μία επική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων, που έχει επηρεάσει όχι μόνο τους ανθρώπους, που ζουν στο Κότσανι, αλλά και σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό, που συνέβη θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις ψυχές και στις καρδιές τους. Σε κάθε κολώνα του κέντρου της πόλης είναι τοποθετημένες οι φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας της 16ης Μαρτίου.

Οι ιστορίες των συγγενών των θυμάτων αλλά και των τραυματιών συγκλονίζουν… Σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν αναρτημένα πανό, τα οποία γράφουν «ευχαριστώ» σε πολλές γλώσσες, φυσικά και στα ελληνικά καθώς η Ελλάδα, όπως και άλλα γειτονικά κράτη προσέφεραν νοσηλεία σε τραυματίες από την τραγωδία.

Η κοινωνία είναι συντετριμμένη ενώ ο πόνος και η οργή των πολιτών για τα αίτια και τους υπεύθυνους του δυστυχήματος αυξάνονται.

Συνολικά 59 άτομα και 3 νομικά πρόσωπα ερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές. Παρά τον μεγάλο αριθμό υπόπτων, οι γονείς των θυμάτων είναι εξοργισμένοι με τις Αρχές για τις καθυστερήσεις στις έρευνες και μιλούν για επιλεκτική δικαιοσύνη.

Οι οικογένειες των θυμάτων πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κάθε εβδομάδα στο Κότσανι. Έφτασαν μέχρι την πρωτεύουσα, τα Σκόπια, έξω από το Κοινοβούλιο όπου ζήτησαν γι’ ακόμα μία φορά να βρεθούν οι ένοχοι και να μην εξαιρεθεί κανείς από τις ευθύνες, που του αναλογούν.

Αποστολή στο Κότσανι: Αλέξανδρος Μάρκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος