Ανοίγει όλο και περισσότερο η συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη

Ανοίγει όλο και περισσότερο η συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εισέρχεται κάθε μέρα και πιο πολύ στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ήδη υπάρχουν πλατφόρμες AI, οι οποίες κερδίζουν δικηγόρους σε νομικές μάχες, κάνουν ιατρικές γνωματεύσεις πιο γρήγορα από γιατρούς, γράφουν δημοσιογραφικά κείμενα εξαιρετικής εγκυρότητας και αισθητικής.

Ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας, συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, Γιώργος Χατζηβασιλείου φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.

«Είμαστε στην πολύ αρχή της, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από την τεχνητή νοημοσύνη. Από τα βάθη του 21ου αιώνα έρχεται μία πλημμύρα τεχνητής νοημοσύνης και τώρα βλέπουμε μόλις τις πρώτες της σταγόνες και ο ρόλος της φιλοσοφίας είναι να συνθέσει τα σημεία από αυτές τις σταγόνες για να δούμε τη μεγάλη εικόνα για το πού πηγαίνει αυτό το φαινόμενο.

Νομίζω η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει κάτι σαν τον ηλεκτρισμό για τον 20ο αιώνα. Δηλαδή πώς ο ηλεκτρισμός άλλαξε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, ακριβώς το ίδιο εκτιμάται από τους πλέον ειδήμονες ότι θα λάβει χώρα και στο διάβα του 21ου αιώνα με την τεχνητή νοημοσύνη», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, ο οποίος στο βιβλίο του «Φιλοσοφία της τεχνητής νοημοσύνης» βυθοσκοπεί με γλαφυρή γλώσσα για το ευρύ κοινό την ογκώδη επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον, τις οικουμενικές απειλές και τα οφέλη της, συστήνοντας το πρώτο συναφές φιλοσοφικά βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος