Ανοδική η πορεία των επισκέψεων στα μουσεία της Θεσσαλονίκης

Στη λίστα των δέκα πρώτων σε επισκεψιμότητα μουσείων και μνημείων στην Ελλάδα κατατάσσεται ο Λευκός Πύργος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητά του αυξήθηκε κατακόρυφα το 2022 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αύξηση που απεικονίζει την πολύ καλύτερη εικόνα της πόλης σε επισκέψεις τουριστών.

H Θεσσαλονίκη προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να μάθουν το παρελθόν της και δεν παραλείπουν να επισκεφθούν ένα από τα πιο ελκυστικά μνημεία της, τον Λευκό Πύργο.

Οι φετινές επισκέψεις στο Λευκό Πύργο τους πρώτους μήνες του χρόνου άγγιξαν τις 21.475, όταν το περασμένο έτος 8.360 άτομα είχαν επισκεφθεί το μνημείο, οδεύοντας προς νέο ρεκόρ επισκεπτών μέχρι το τέλος του 2023. Ανοδικά κινήθηκαν οι επισκέψεις και στα μουσεία της πόλης το Αρχαιολογικό Μουσείο και Βυζαντινό Μουσείο, τη Ροτόντα, το Γαλεριανό συγκρότημα, τη Αρχαία Αγορά, το Επταπύργιο και ο Πύργος του Τριγωνίου.

Στο σύνολο της χώρας, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 παρατηρήθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 110,7% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 123,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 156,5% στις αντίστοιχες εισπράξεις των μουσείων.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος