Άννα Κορακάκη: «Αισθάνομαι πλήρης-Στη σκοποβολή έχουμε άλλους 14… Τεντόγλου»

Πλήρης αισθάνεται η Άννα Κορακάκη, μετά την στέψη ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ταλίν, στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι.

Η δις Ολυμπιονίκης του Ρίο μπήκε στη μικρή λίστα των Ελλήνων αθλητών, που έχουν πετύχει το triple crown… σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ίδια μίλησε στην ΕΡΤ3 και την Ευγενία Γήτα.

«Μόλις το έμαθα, μου το είπε ο αδερφός μου στο αεροπλάνο και χάρηκα πάρα πολύ. Είμαι πλήρης, ήταν ένας τίτλος, που έλειπε από την καριέρα μου, ήταν το όνειρό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Στη σκοποβολή δεν υπάρχουν φαβορί. Είμαστε γύρω στα 15 άτομα στον κόσμο, που είμαστε ισάξιες και ισοδύναμες. Παραδείγματος χάρη, τώρα, που είναι στα φόρτε του ο Μίλτος Τεντόγλου, είναι σα να έχει άλλους 13-14 αντιπάλους, που κάνουν άλματα σταθερά, 8.30-8.50. Όταν έχεις μία τέτοια 15άδα, σίγουρα δεν μπορείς να προβλέψεις με σιγουριά ούτε καν την οκτάδα, όχι μόνο τα μετάλλια», τόνισε η ίδια η Άννα Κορακάκη στην ΕΡΤ3.

«Είναι αυτό το μέταλλο το ψυχικό, που έχει, που πιστεύει και πατάει γερά στα πόδια της», ανέφερε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης.

Σχετικά με το πώς βίωσε το «stalking» η Ολυμπιονίκης είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό το ότι το μοιράστηκα γιατί πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολλές αθλήτριες και μη, γυναίκες γενικά μοιράστηκαν ίδια εμπειρία μαζί μου και συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι οι μόνες, ότι δεν το περνάν μόνες τους».

Τέλος, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών σχολίασε: «Καμία τέτοια επιτυχία, σε οποιοδήποτε τομέα, στον αθλητισμό, στις επιστήμες δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή, όχι χαρά να τους δώσει αλλά… Και είναι εννοείται φυσιολογικό. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα για να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι όχι κάποια ικανοποίηση αλλά τουλάχιστον δικαίωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος