Ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων δείχνει ότι ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος μήνας για την εξέλιξη της νόσου, κυρίως λόγω της  μετάλλαξης “Δέλτα” που εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.  Την ίδια ώρα πονοκέφαλο προκαλεί στις υγειονομικές αρχές η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας  στα νησιά της χώρας.
Η προσοχή είναι στραμμένη σε Ίο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Οι συσκέψεις στο υπουργείο υγείας είναι συνεχείς μάλιστα οι ειδικοί εισηγούνται
να ενεργοποιηθεί και πάλι το σχέδιο παραχώρησης κλινών Covid-19 στα μεγάλα νοσοκομεία, απλών σε αυτή τη φάση, καθώς ο μεγάλος αριθμός των ασθενών είναι νεότεροι σε ηλικία που καλύπτονται με νοσηλεία σε απλή κλινική και δεν οδηγούνται συνήθως σε ΜΕΘ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας έκανε λόγο για “πανδημία ανεμβολίαστων” καθώς  ο ρυθμός ανάπτυξης της μετάλλαξης Δ  είναι τρομακτικός.
Για την ανάγκη του εμβολιασμού και μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου την Κυριακή θα διαβαστεί σχετική εγκύκλιος στη θεία λειτουργία.
Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι,  από 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους για το Freedom Pass. Το Freedom Pass  είναι  η επιδότηση των 150 ευρώ  και αφορά  συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως ο τουρισμός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος