Ανακυκλωμένα ρούχα καθαρά και προσεγμένα για όλους από το Fabric Republic

Array

Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού. Μέσω του Fabric Republic τα ρούχα που δεν φοράμε πια διατίθενται δωρεάν σε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης καθαρά και προσεγμένα με σεβασμό στον άνθρωπο.

Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας γίνεται ακόμη πιο κατανοητή αν αναλογιστούμε ότι σήμερα ψωνίζουμε κατά 60% περισσότερα ρούχα από ότι 15 χρόνια πριν. Επομένως τα πλεονάζοντα ρούχα που καταλήγουν στα σκουπίδια είναι πολύ περισσότερα κι αυτή ακριβώς την αστοχία έρχεται να θεραπεύσει το Fabric Republic.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 η υπεύθυνη Κοινωνικής Διασύνδεσης του Fabric Republic Κάκια Κοροβέση στόχος τους είναι σε μία ιδιαίτερα ρυπογόνο βιομηχανία όπως η βιομηχανία ρούχων να υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον περιορισμό της σπατάλης νερού που απαιτεί η κατασκευή ενδυμάτων. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας συστηματοποιημένος και οργανωμένος τρόπος συλλογής, καθαρισμού αποθήκευσης και επαναπροώθησης για χρήση των ρούχων που μας περισσεύουν σε ευάλωτους ανθρώπους. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το έργο το φέρνει σε πέρας μία οργάνωση που απασχολεί επίσης ευάλωτους ανθρώπους οι οποίοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες με όλους. Αυτή είναι άλλωστε η συμβολή του Fabric Republic στην κοινωνική οικονομία. Όσο για τα ρούχα που δεν είναι δυνατόν να επαναχρησιμοποιηθούν προβλέπεται η ανακύκλωσή τους μέσω της μεταποίησης τους σε κάτι εντελώς νέο.

Μέχρι στιγμής έχουν επωφεληθεί της πρωτοβουλίας του Fabric Republic περίπου 120.000 συνάνθρωποί μας ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν 140 σημεία συλλογής των ρούχων που μας περισσεύουν αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιους άλλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος