Ανακαλύπτοντας τον παράδεισο της Κορωνησίας ακτοπλοϊκώς

Η Κορωνησία, είναι ένας άγνωστος παράδεισος με ιδιαίτερη ομορφιά στην Άρτα.  Αποτελεί έναν προορισμό, που αξίζει να ανακαλύψει ο επισκέπτης στην παραθαλάσσια περιοχή της Ηπείρου. Μια λεπτή λευκή γραμμή, είναι ο δρόμος που συνδέει το νησί με την ξηρά, ανάμεσα σε δυο λιμνοθάλασσες. Αυτό το σκηνικό, με τους λιμνώνες και τους μικρούς κολπίσκους, βγαλμένο από την φαντασία, θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες και δια θαλάσσης.

Η σύνδεση της Πρεβέζης με την Κορωνησία έως πρότινος ήταν οδική, αλλά οι τοπικές αρχές σκέφτηκαν να δώσουν μια διαφορετική διέξοδο για όσους ζούν στην περιοχή, αλλά και τους τουρίστες. Δια θαλάσσης. Η προσπάθεια για την συγκεκριμένη σύνδεση ξεκίνησε πέρυσι, μετά το πλήγμα που προκάλεσε η πανδημία. Έτσι, αποφάσισαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, μέσω κρουαζιέρας, με το νησάκι της Κορωνησίας, που αναμένεται να βάλει την δική της σφραγίδα στην τουριστική ανάπτυξη.

Στόχος είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον θαλάσσιο πλούτο του Αμβρακικού κόλπου, επισημαίνει ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Tσιρογιάννης. Εν πλω προς τον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου της Κορωνησίας με τον ομόλογό του από την Πρέβεζα Νίκο Γιωργάκο διανύουν μια μικρή διαδρομή, που δείχνει πολύ μεγάλη, από την πληθώρα των τοπίων που ξεδιπλώνονται στο ταξίδι.

Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, στην περιοχή και σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων αναμένεται να κουφωθεί μέσα στον Ιούλιο τονίζουν οι δήμαρχοι, αισιόδοξοι για την φετινή πορεία του τουρισμού.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ