Αν. Σιάπκα: Η ερευνήτρια – νομικός από το Κιλκίς που ασχολείται με την ηθική της εργασίας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η 31χρονη ερευνήτρια από το Κιλκίς Αναστασία Σιάπκα, που διακρίθηκε από τον διεθνή οργανισμό Women in AI Ethics, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της εργασίας στην εποχή της αυτοματοποίησης. Η Ελληνίδα νομικός εδώ και επτά χρόνια έχει επικεντρώσει την έρευνά της στις ηθικές και νομικές προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ). Η διάκριση που ήρθε από τον διεθνή οργανισμό είναι ενθαρρυντική και αποτελεί μια επιβεβαίωση για τη συνολική της πορεία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. “Όραμά μου είναι ένας κόσμος στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται ώστε να ενισχύσει την παραγωγικότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ώρες που περνάμε δουλεύοντας”, δήλωσε στην ΕΡΤ3.

Το 2011 κατάφερε να περάσει πρώτη το κατώφλι της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο, στην Τεχνολογία και την Οικονομία στο Πάντειο, ένα ακόμη μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία στο King’s College του Λονδίνου κι ένα διδακτορικό στη Νομική στο Πανεπιστήμιο της Λέουβεν στο Βέλγιο. “Η έρευνά μου υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη θέτει ως μεγαλύτερη πρόκληση την επιρροή της ΤΝ στον χώρο εργασίας και απαντά στα ερωτήματα περί απειλής των εργασιακών θέσεων”, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος