Άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρικής επάρκειας των νησιών για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα είναι σε εξέλιξη έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να μην υπάρχουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι, αλλά και εν γένει να ενισχυθεί η ηλεκτρική επάρκεια των περιοχών.

Ο κ.Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος & ενέργειας και ο Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων μίλησαν στην εκπομπή «Τριτολογίες» για το σημαντικό έργο.

Άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρικής επάρκειας των νησιών για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι

«Έχει γίνει μια πρώτη διασύνδεση στην περιοχή των Χανίων, είναι ένα καλώδιο μικρής ισχύος που έχει εξασφαλίσει κάποια επάρκεια. Το καλώδιο που θα συνδέσει οριστικά το νησί με την ηπειρωτική χώρα, είναι ένα μεγάλο έργο και όπως όλα παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η καθυστέρηση δεν θα κοστίσει τόσο σαν κόστος έργου, αλλά σαν καταναλωτές, Ήδη έχουμε νομοθετήσει έκτακτα μέτρα, έχουμε ενημερώσει και την ευρωπαϊκή επιτροπή, έχουμε αναθέσει μετά από διαγωνισμό να φέρει τρεις νέες μονάδες φέτος, έρχονται από το κεντρικό σύστημα και θα μπούνε κοντά στο Ηράκλειο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αϊβαλιώτης.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων ανέφερε σχετικά με το έργο και τις ανεμογεννήτριες στο νησί:

«Το κλίμα στην Κρήτη για τις ανεμογεννήτριες δεν είναι θετικό λόγω του ανάγλυφου, οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουν επιλέξει τις κρυφές βουνών. Είναι δύσκολο να αναπτυχθούν παραπάνω. Υπάρχει ένα αιολικό πάρκο, αλλά εκεί κάποιες ανεμογεννήτριες ενοχλούν στην πιο αναπτυγμένη τουριστική πλευρά, στην Πλάκα Ελούντας και δίπλα στην Σπιναλόγκα που ο φάκελος για την περιοχή είναι έτοιμος για να υποβληθεί στην UNESCO, για την ανάδειξή της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αφαιρέθηκαν κάποιες ανεμογεννήτριες που ενοχλούσαν και υπάρχει καλό κλίμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος