Αλέξης Κατακαλίδης: Ο καλύτερος δάσκαλος στην Τσεχία είναι Έλληνας

«Παιδιά, μη πάψετε ποτέ να προσπαθείτε να είστε καλύτεροι. Όλοι έχουμε ταλέντο σε κάτι. Το ταλέντο περιμένει να το ανακαλύψουμε αλλά χρειάζεται δουλειά και περιέργεια». Μ’ αυτές τις αξίες πορεύεται και διδάσκει αγγλικά σε παιδιά από 8–19 ετών την τελευταία επταετία στην Πράγα της Τσεχίας ο Αλέξης Κατακαλίδης, που προηγούμενα είχε περάσει απ’ τις έδρες σχολείων της Γαλλίας και της Αγγλίας.

«Αυτό που με ξεχωρίζει μάλλον είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Όταν χρειάζεται είμαι σκληρός, όταν χρειάζεται χρησιμοποιώ χιούμορ. Αγαπώ πραγματικά τη δουλειά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ3 και τη Χρύσα Σάμου.

Για την μεθοδολογία του στον τρόπο διδασκαλίας απέσπασε το Global Teacher Prize της Τσεχίας. «Όταν μαθαίνουμε οπωσδήποτε κάνουμε λάθη. Ο αντίπαλος είναι τα παιδιά να μην πιστεύουν στον εαυτό τους. Όταν δουλέψουμε πολύ μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Όταν δεν ξέρεις, μπορείς να κάνεις τρία πράγματα-ρωτάς εμένα, ρωτάς έναν συνάδερφο, άλλο παιδί στη τάξη ή ψάχνεις το βιβλίο σου… Το δε ξέρω σημαίνει είμαι τεμπέλης, δε θέλω να μάθω», λέει ο Αλέξης, που γεννήθηκε στην Πράγα, από Έλληνα πατέρα και Τσέχα μητέρα και δηλώνει περήφανος για την Ποντιακή του καταγωγή απ’ το Καρς και θεωρεί τη Θεσσαλονίκη οξυγόνο του.

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό, που λέγεται Νότια του Νομού Πέλλας και είμαστε Πόντιοι απ’ το Καρς. Τα χρόνια, που δεν πάω στην Ελλάδα είμαι θλιμμένος, μου λείπει, μου δίνει πολύ ενέργεια», προσθέτει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος